Test de cultura generala

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Test de cultura generala

Mesaj Scris de Daniel la data de Lun Noi 16, 2009 6:32 pm

1.Cel mai inalt masiv muntos din Europa este Mont Blanc (4810 metri) aflat in muntii
a. Alpi
b. Pirinei
c. Apenini
d. Cordilieri

2.Arhitectul francez Pierre Charles l'Enfant a proiectat in anul 1791, sub indrumarea directa a presedintelui George Washington si a viitorului presedinte Thomas Jefferson, planul orasului
a. Los Angeles
b. New York
c. Chicago
d. Washington

3.Maria de Mangop (din Cram), din dinastia Paleologilor, imparati bizantini, si Maria Edvochia (zisa Voichita) au fost sotiile domnitorului
a. Stefan cel Mare si Sfant
b. Neagoe Basarab
c. Mircea cel Batran
d. Ioan Voda cel Cumplit

4. Din maduva spinarii pornesc 31 de perechi de nervi, numiti nervi spinali, care inerveaza muschii
a. gatului
b. gatului si laringelui
c. laringelui si faringelui
d. gatului, laringelui si faringelui

5. Parintele literar al celebrului detectiv Sherlock Holmes a fost scriitorul englez (1859-1930)
a. Arthur Conan Doyle
b. Oscar Wilde
c. Jerome K. Jerome
d. Jonathan Swift

6.Primul director al Teatrului Mare (National) din Bucuresti, sub a carui directie a avut loc in 1845 prima reprezentatie teatrala in Tara Romaneasca cu piesa "Iorgu de la Sagadura" de Vasile Alecsandri, a fost actorul si scriitorul roman (1815-1877)
a. Costache Caragiale
b. Iorgu Caragiale
c. Mateiu Caragiale
d. Ion Luca Caragiale

7.Radiodifuziunea romana si-a inceput emisiunile in ziua de 1 noiembrie
a. 1908
b. 1918
c. 1928
d.1938

8.Fabricarea hartiei in Europa a inceput in anul 1150, prin infiintarea primei fabrici (mori) de hartie, in care defibrarea materiilor prime se facea intr-o moara cu lant, in localitatrea Jativa (Xatiba)
a. Spania
b. Italia
c. Portugalia
d. Flandra

9.Recordul de medalii de aur cucerite la o singura olimpiada dateaza din anul 1972, cand la Olimpiada de la Munchen, sportivul american Mark Spitz a castigat sapte medalii de aur la
a. atletism
b. inot
c. gimnastica
c. patinaj viteza

10.In Europa Occidentala, fierul a fost introdus aproximativ in jurul anului 800 i.e.n. de catre
a. celti
b. hititi
c. etrusci
d. iliri
avatar
Daniel
Prieten
Prieten

Mesaje : 85
Data de inscriere : 16/11/2009
Varsta : 50
Localizare : Pitesti

http://www.necsulescu.dap.ro

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Petru la data de Mar Noi 17, 2009 8:25 pm

Cel mai inalt masiv muntos din Europa este Mont Blanc (4810 metri) aflat in muntii
a. Alpi

Parintele literar al celebrului detectiv Sherlock Holmes a fost scriitorul englez (1859-1930)
a. Arthur Conan Doyle

Radiodifuziunea romana si-a inceput emisiunile in ziua de 1 noiembrie
a. 1908


Recordul de medalii de aur cucerite la o singura olimpiada dateaza din
anul 1972, cand la Olimpiada de la Munchen, sportivul american Mark
Spitz a castigat sapte medalii de aur la
b. inot


La restul de intrebari nu stiu.
avatar
Petru
Admin
Admin

Mesaje : 428
Data de inscriere : 04/11/2009
Varsta : 57
Localizare : Targoviste

http://forumsm.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Camelia la data de Mier Noi 18, 2009 9:54 am

Arhitectul francez Pierre Charles l'Enfant a proiectat in anul 1791, sub
indrumarea directa a presedintelui George Washington si a viitorului
presedinte Thomas Jefferson, planul orasului
Washington

Maria de Mangop (din Cram), din dinastia Paleologilor, imparati bizantini, si Maria Edvochia (zisa Voichita) au fost sotiile domnitorului
a. Stefan cel Mare si Sfant

Primul director al Teatrului Mare (National) din Bucuresti, sub a carui directie a avut loc in 1845 prima reprezentatie teatrala in Tara Romaneasca cu piesa "Iorgu de la Sagadura" de Vasile Alecsandri, a fost actorul si scriitorul roman (1815-1877)
a. Costache Caragiale
avatar
Camelia
Prieten
Prieten

Mesaje : 354
Data de inscriere : 04/11/2009
Varsta : 49
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Camelia la data de Joi Noi 26, 2009 9:34 pm

Nu mai raspunde nimeni la restul intrebarilor?
avatar
Camelia
Prieten
Prieten

Mesaje : 354
Data de inscriere : 04/11/2009
Varsta : 49
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Camelia la data de Vin Noi 27, 2009 5:24 pm

Daniel,da-ne tu raspunsul intrebarilor care au ramas si pe viitor sa incercam doar cu o singura intrebare.
avatar
Camelia
Prieten
Prieten

Mesaje : 354
Data de inscriere : 04/11/2009
Varsta : 49
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Daniel la data de Vin Noi 27, 2009 5:42 pm

1. a
2. d
3. a
4. d
5. a
6. a
7. c
8. a
9. b
10. a

Next... Care este prenumele lui Hitler?
avatar
Daniel
Prieten
Prieten

Mesaje : 85
Data de inscriere : 16/11/2009
Varsta : 50
Localizare : Pitesti

http://www.necsulescu.dap.ro

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de mihaela mihai la data de Vin Noi 27, 2009 9:24 pm

ADOLF

mihaela mihai
Prieten
Prieten

Mesaje : 32
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 47
Localizare : Buzau

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Andrei la data de Vin Dec 11, 2009 11:28 am

Ce boala l-a rapus pe Mihai Eminescu?
avatar
Andrei
Prieten
Prieten

Mesaje : 144
Data de inscriere : 14/11/2009
Varsta : 21
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de elisabeta la data de Vin Dec 11, 2009 12:13 pm

"Din seara de 28 iunie 1883 începe intoxicarea lui Eminescu cu doze uriaşe de mercur. Şi alte tratamente chinuitoare. Coşmarul durează 6 ani. 6 ani în care Eminescu învaţă să moară.
După autopsie, creierul (nu era ros de sifilis)este aruncat la coş tocmai de Gh. Marinescu."

În cadrul mediatizatei emisiuni "Mari Români" difuzată de Televiziunea Naţională, fiecărei personalităţi i s-a realizat un film documentar în care se încerca, sintetic, să-i prezinte aportul la dezvoltarea culturii, ştiinţei sau spiritualităţii româneşti. Pentru Mihai Eminescu scenariul filmului, consistent ca documentare şi străduinţă profesională a fost scris de Camelia Robe, redactor la TVR. Filmul realizat cu acest scenariu, a suscitat numeroase discuţii şi a fost unul care a şocat prin unghiul de vedere foarte rar abordat până acum.

elisabeta
Admin
Admin

Mesaje : 293
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 58
Localizare : Jaffa-Israel

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de mihaela mihai la data de Vin Dec 11, 2009 12:25 pm

psihoza-maniaco-depresiva

mihaela mihai
Prieten
Prieten

Mesaje : 32
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 47
Localizare : Buzau

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Andrei la data de Vin Dec 11, 2009 1:26 pm




avatar
Andrei
Prieten
Prieten

Mesaje : 144
Data de inscriere : 14/11/2009
Varsta : 21
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Petru la data de Mar Dec 15, 2009 6:05 pm


1. Care este capitala Sloveniei?
a Novisad
b Zagreb
c Ljubljana

2. Moneda carei tari din America de Sud o poti traduce prin "noul soare" (nuevo sol)?
a Costa Rica
b Peru
c Ecuador

3. Care este capitala Chile?
a- Valparaiso
b- Santiago
c- Punta Arenas

4. Care este capitala Africii de Sud?
a Cape Town
b Maputo
c Pretoria

5. Cine a fost asasinat in 8 Decembrie 1980 in New York City?
a Jim Morisson
b J.F. Kennedy
c Marylin Monroe
d John Lennon

6. Cate state intra in componenta SUA?
a 50
b 45
c 44

7. SUA este...
a stat federal
b republica
c organizatie unionala

8. Care minoritate etnica este cea mai numeroasa in Romania
a Romii
b Germanii
c Maghiarii

9. Care este capitala Danemarcei?
a Copenhaga
b Alborg
c Arhus
avatar
Petru
Admin
Admin

Mesaje : 428
Data de inscriere : 04/11/2009
Varsta : 57
Localizare : Targoviste

http://forumsm.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de mihaela mihai la data de Mar Dec 15, 2009 7:10 pm

1. c
2. a
3. b
4. a
5. d
6. a
7. a
8. a
9. a

mihaela mihai
Prieten
Prieten

Mesaje : 32
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 47
Localizare : Buzau

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Petru la data de Mar Dec 22, 2009 7:00 pm



1.Cel mai lung fluviu din lume?
2.Cine a fost numit regele soare?
3.Ce sarpe are cel mai toxic venin?
avatar
Petru
Admin
Admin

Mesaje : 428
Data de inscriere : 04/11/2009
Varsta : 57
Localizare : Targoviste

http://forumsm.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de mihaela mihai la data de Mar Dec 22, 2009 8:27 pm

1. Amazon (America de Sud)
2. Ludovic al XIV-lea (Franta)
3. Taipan

mihaela mihai
Prieten
Prieten

Mesaje : 32
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 47
Localizare : Buzau

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Camelia la data de Joi Dec 24, 2009 8:01 am

De cand dateaza primul om de zapada?
Cand si cum a aparut Mos Craciun?
avatar
Camelia
Prieten
Prieten

Mesaje : 354
Data de inscriere : 04/11/2009
Varsta : 49
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de ane la data de Lun Dec 28, 2009 10:59 am


În evul mediu, se obişnuia ca, odată cu zăpada, să se ridice şi oameni de zăpadă. Prima dovadă documentară a acestui lucru este un manuscris din anul 1380.

Toţi oamenii de zăpadă au unele elemente comune: un morcov în loc de nas şi cărbuni în loc de ochi. Pasul următor spre personalizare se face adăugând obiecte vestimentare, cum ar fi o pălărie, un fular, una-două mături pe post de braţe, o jacheţică mai veche. Se pare chiar că acest gest, de a-l îmbrăca pe omul de zăpadă tocmai născut, îl păzeşte de căldură,
adică îi asigură o viaţă mai îndelungată.


În 1860, cotidianul american Harper’s Illustrated Weekly a publicat un desen al lui Santa Claus, îmbrăcat într‑un costum roşu, ornat cu nasturi negri şi cu o curea din piele. Timp de aproape 30 de ani, emigrantul german Thomas Nast, desenator şi caricaturist al ziarului, va ilustra prin sute de desene toate aspectele legendei lui Moş Crăciun şi va da mitului principalele sale caracteristici vizuale. Nast este şi cel care a stabilit în 1885 că reşedinţa lui Moş Crăciun se află la Polul Nord. Această idee a fost preluată anul următor de scriitorul George P. Webster.

În Italia, într‑o emisiune televizată pentru copii, s‑a demonstrat în mod ştiinţific – pe baza datelor fizice de viteză şi calcul al timpului necesar pentru împărţirea darurilor – inexistenţa lui Babbo Natale (Moş Crăciun), ceea ce a provocat dezamăgirea copiilor şi indignarea părinţilor.

Marele secret al adresei lui Moş Crăciun a fost divulgat în 1927, la un post de radio finlandez, de către Markus Rautio (Uncle Markus), gazda emisiunii Ora Copiilor. El a declarat că Moş Crăciun locuieşte în Munţii Korvatunturi (în traducere Muntele Ureche), care se află în ţinutul Savukoski, la graniţa Finlandei cu Rusia.

ane
Prieten
Prieten

Mesaje : 247
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 53

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Camelia la data de Lun Dec 28, 2009 11:22 am

avatar
Camelia
Prieten
Prieten

Mesaje : 354
Data de inscriere : 04/11/2009
Varsta : 49
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de ane la data de Lun Dec 28, 2009 11:46 am


ane
Prieten
Prieten

Mesaje : 247
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 53

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de elisabeta la data de Lun Dec 28, 2009 1:28 pm

Multumesc ,Ane si Camelia !!!!

elisabeta
Admin
Admin

Mesaje : 293
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 58
Localizare : Jaffa-Israel

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Daniel la data de Dum Ian 31, 2010 5:37 pm

1. Ce tara fabrica faimoasele palarii de Panama?

2. In ce luna sarbatoresc rusii Revolutia din octombrie?

3. Dupa ce animal au fost denumite Insulele Canare?

4. Ce culoare are cutia neagra a avioanelor?

5. Cu ce sunt facute pensulele cu par de camila?
avatar
Daniel
Prieten
Prieten

Mesaje : 85
Data de inscriere : 16/11/2009
Varsta : 50
Localizare : Pitesti

http://www.necsulescu.dap.ro

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de mihaela mihai la data de Dum Ian 31, 2010 8:37 pm

1. Ecuador

2. Octombrie

3. Caine (canis - latina)

4. Neagra

5. Par de camila

mihaela mihai
Prieten
Prieten

Mesaje : 32
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 47
Localizare : Buzau

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Daniel la data de Dum Ian 31, 2010 8:39 pm

1, 3 ok... 2, 4, 5 out

avatar
Daniel
Prieten
Prieten

Mesaje : 85
Data de inscriere : 16/11/2009
Varsta : 50
Localizare : Pitesti

http://www.necsulescu.dap.ro

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de mihaela mihai la data de Dum Ian 31, 2010 8:50 pm

2. Noiembrie

4. Portocalie

5. Par de veverita

mihaela mihai
Prieten
Prieten

Mesaje : 32
Data de inscriere : 17/11/2009
Varsta : 47
Localizare : Buzau

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Petru la data de Sam Feb 13, 2010 7:02 pm

1. Băile Felix se află în judeţul ...
a.Cluj
b.Maramureş
c.Bihor
d.Arad


2. Laureat al premiului Nobel pentru literatură în anul 1925.
a.Luigi Pirandello
b.Pearl S. Buck
c.George Bernard Shaw
d.Sinclair Lewis


3. Al patrulea împărat al Romei Antice în timpul căruia începe cucerirea Britanniei.
a.Traian
b.Claudius
c.Caligula
d.Tiberius


4. Care este capitala Austriei?
a.Viena
b.Berna
c.Praga
d.Berlin

5. Unde a avut loc olimpiada din anul 1988?
a.Tokyo
b.Beijing
c.Seul
d.Sydney


6. În ce constelaţie se află steaua Spica?
a.Fecioara
b.Leul
c.Lebăda
d.Gemenii


7. Care este locaţia celebrei picturi a lui Leonardo da Vinci: Gioconda?
a.Muzeul Vatican
b.National Gallery - Londra
c.Muzeul Luvru, Paris.
d.Galleria degli Uffizi, Florenţa
avatar
Petru
Admin
Admin

Mesaje : 428
Data de inscriere : 04/11/2009
Varsta : 57
Localizare : Targoviste

http://forumsm.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Test de cultura generala

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum